به گزارش مشرق، بیبیسی در گزارشی نوشت دانشمندان انگلیس و روسیه گروهی تشکیل دادهاند تا با همکاری مشترک به ترکیب موثرتری از واکسن استرازنکای دانشگاه آکسفورد و اسپوتنیکوی برسند.
این دو در بیانیهای برنامه کارآزمایی بالینی مشترک خود برای ارزیابی ایمنی واکسن آکسفورد و اسپوتنیکوی که توسط شرکت روسی «گامالا» توسعه یافته است را اعلام و خاطرنشان کردند که این آزمایشها بر روی افراد بالای ۱۸ سال انجام خواهد شد.
گروه تحقیقی آکسفورد هنوز منتظر دادههای دقیقتر از نتایج آزمایش واکسن در گروههای سنی بالاتر هستند و همزمان از نهادهای مرجع برای استفاده عمومی درخواست مجوز کردهاند.
کارشناسان باور دارند، ترکیب دو واکسن مشابه ممکن است منجر به پاسخ ایمنی بهتر در افراد شود.
ژورنالیسم پست نیز چندی پیش نوشته بود واکسن روسی اسپوتنیکوی که ۹۲درصد ایمنی نشان داده، نخستین واکسنی خواهد بود که توسط رژیم صهیونیستی برای مقابله با کرونا تحویل گرفته میشود.
این در حالی است که طی ماههای گذشته بیشتر تمرکز رسانهها بر واکسنهای تولید شده توسط آمریکا، آلمان و انگلیس بوده و تلاش شده است به موفقیت و درصد ایمنی واکسن ساخت روسیه کمتر پرداخته شود.
اسپوتنیکوی در دسته «Viral Vector Vaccines» قرار میگیرد که در آن از ویروس برای انتقال ژنهای کروناویروس به داخل سلول استفاده میکنند. سلولها پروتئین های ویروسی را تولید میکنند و پاسخ ایمنی را تحریک میکنند، اما ویروس نمیتواند همانند سازی کند. روسیه اولین کشور جهان بود که واکسن کرونا را به نام خود ثبت کرده است. کریل دمیتریف، رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه گفته است روسیه درخواست بیش از یک میلیارد دوز واکسن علیه این ویروس را از بیش از ۲۰ کشور دریافت کرده و البته این تعداد قابل توجهی است که منوط به تأیید واکسن در بازارهای مختلف و توانایی تولید است.